خشک شدن یا نبودن خرما مضافتی در ترکیه را می توانید از روی ظاهرشان تشخیص دهید. هر چه پوست صاف تر باشد، میوه تازه تر است. خرما گاهی در شربت خیس می شود اما حتی بدون افزودن شکر، طعم کاراملی قابل تشخیصی دارد.
100 گرم میوه حاوی:
277 کیلو کالری
فیبر، 7 گرم
پروتئین، 2 گرم
کربوهیدرات، 75 گرم.
محتوای ویتامین (% ارزش روزانه):
ویتامین K، 5٪
ویتامین B6، 12٪
ویتامین C، 1٪
منگنز، 15٪
پتاسیم، 20٪
منیزیم، 14٪
مس 18%
آهن 5 درصد
خرما سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان های موجود در غذاها به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های خطرناک کمک می کند.
آنها از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد که باعث واکنش های اکسیداتیو مضر می شوند محافظت می کنند. میوه ها حاوی بالاترین میزان آنتی اکسیدان در مقایسه با سایر محصولات مشابه آلو و انجیر هستند.
میوه های خرما سرشار از فلاونوئیدها و اسید فنولیک هستند که التهاب را کاهش می دهند و همچنین کاروتنوئیدها برای قلب مفید هستند.
یک مطالعه تأیید کرد که افرادی که هفت خرما در روز میخورند، فرآیندهای گوارشی را به طور قابل توجهی بهبود میبخشند. این توسط فیبر تسهیل می شود که از افزایش شدید سطح قند خون جلوگیری می کند.
خرما به سلامت مغز شما کمک می کند. آزمایشها تأیید کردهاند که میوههای خرما نشانگرهای التهابی خون را کاهش میدهند، مانند اینترلوکین 6 (IL-6) که در مغز یافت میشود.
این می تواند باعث تحریک بیماری های عصبی از جمله بیماری آلزایمر شود. علاوه بر این، خرما فعالیت پروتئین های بتا آمیلوئید عامل ایجاد پلاک در مغز را کاهش می دهد.
هنگامی که آنها انباشته می شوند، اتصالات بین سلول ها اغلب مختل می شود. میوه های شیرین حاوی مقدار زیادی فروکتوز هستند، بنابراین می توانند جایگزین شکر سفید معمولی شوند.
خرما با مخلوط کردن آن با آب در مخلوط کن برای تهیه خمیر استفاده می شود. اگرچه میوه ها سرشار از فیبر و مواد مغذی هستند، اما کالری بسیار بالایی دارند، بنابراین بهتر است در حد اعتدال مصرف شوند.